lördag 14 maj 2011

Sagornas varld

okej, vi borjar i Kathmandu igen. Harifran tog vi lokalbussen till nasta by, Pokhara. Bara att aka lokalbuss var en upplevelse i sig. Full med folk, trangt och sma slingringa bergsvagar i ca 7 timmar. Men det var mysigt. Nepaleserna ar valdigt fascinerade over Johans langd. Sa ett tag nar det guppade och och bumpade som mest underholl han hela bussen genom att forsoka undviksa att sla huvudet i taket.

Vi upplever Pokhara som mycket lugnare och mer fridfullt an Kathmandu dar det var mer an hysteriskt. Inte lika mycket trafik och lite mer soft stammning. Har tog vi en lugn dag innan vi begav oss upp i bergen for att starta varan vandring upp till Annapurna base camp (ABC).

Forsta dagen var helt fantastisk. Vi vandrade genom tropisk natur med riktigt djungelkansla och genom sma bergsbyar fulla av liv. Vi motte trevliga Nepaleser, massa kossor, getter och hons och en del turister. Det kandes som att vandra i en saga och vi har bade fantiserat oss ivag till Nangiala och Sagan om ringen. Jag var Sam for jag ar sa snall och Johan var Aragorn for han ar sa bra pa allt:) Senare pa dagen borjade det aska och regna och nar vi kom fram till byn Tolka som var dagens mal var vi alldeles dyblota och redo for middag! Sa fortsatte det dag efter dag som vi sakta men sakert kom oss narmare slutmalet. Ju hogre upp vi kom desto kallare kvallar och natter. Understallet och sovsacken har prisats manga ganger under vandringens gang.

Vandringen har varit helt fantastisk och vi har tagit manga bilder och filmer som beskriver vad vi har varit med om battre an alla ord. Ni far se da vi kommer hem:)

Just nu ar vi nere i Pokhara igen och jag tycker att det ar otroligt skont att vara nere i varmen igen. Ikvall ska vi ga och ata middag med Jesper och Carolin som vi har hangt med langs vagen.

Ps. nu tror jag att det gar kommentera om man vill.

1 kommentar:

  1. Hej kära, kära ni!
    Vill säga GRATTIS i efterskott, hoppas du hade en fin födelsedag i Nepal (man kan fan inte fira sin födelsedag bättre - fast det hade ju varit hyffsat ball att vara där med er)

    Har läst era inlägg och blir super-avis! Här är det som vanligt i Svea-land, jag ska snart ta mig en äggmacka. Whoop whop.

    Skriv mer inlägg, vill höra hur ni har det!

    Kramar Cilla

    SvaraRadera